Gyakran ismételt kérdések

*       Hogyan lehet beiratkozni a tanfolyamra?

A helyszíneken, az úszóiskola pultjainál. A csoportos tanfolyamok a szórólapokon kiírt turnusonként indulnak, a baba-mama úszóprogramba és a felnőtt oktatásba bármikor be lehet kapcsolódni.

*       Milyen felszerelést kell hozni  az egyes oktatásokra?

Az úszásoktatásra úszódresszt/úszónadrágot, papucsot, törölközőt, és úszósapkát javasolt hozni, utóbbi viselete az uszodában kötelező.  Érdemes úszószemüveget is beszerezni igény szerint. A babaúszásnál csak az anyukának vagy apukának kell úszósapkát viselni, a babáknak úszópelenkát.

*       Körülbelül mennyi idő míg gyermekem megtanul úszni?

Ez elég változó, ugyanis függ attól, hogy hány éves a gyermek, mikor kezd úszni tanulni, milyen a viszonya a vízzel, stb. Úszóiskolánk célja, hogy a gyermekeket szabályosan, teljes vízbiztonsággal tanítsa úszni, és minél hamarabb eljuttassa a haladó szintre. Az egyes csoportok feladatairól és a továbbkerülés feltételeiről a tanfolyamok rendje menüpont alatt olvashat.

*       Gyermekem korábban már tanult úszni, honnan tudhatom, hogy milyen csoportba kell beíratnom?

Érdemes az egyes csoportok feladatait tekintve választani, és az első alkalom után az edzővel megbeszélni a továbbiakat.

*       Gyermekem betöltötte a négy éves kort, de alacsonyabb növésű, honnan tudhatom, hogy járhat –e a vízhezszoktató vagy kezdő csoportba?

Az Erzsébetligeti uszodában 85, a Szentmihályiban 70 cm mélységű a tanmedence. Az a kényelmes és biztonságos, ha a gyermek legalább 30 cm-rel magasabb a vízszintnél. Ha nem tudjuk a gyermek magasságát, a beiratkozásnál segítenek megállapítani.

*       Felnőttként szeretnék megtanulni úszni, de gyermekkori rossz élményem miatt víziszonyom van, elkezdhetem –e ebben az esetben a tanfolyamot?

Természtesen igen. A felnőtt úszásoktatás keretein belül szakképzett oktatók foglalkoznak a víziszony leküzdéséhez szükséges alapok megtanításával. Általános tapasztalat hogy víziszonyosok valamivel lassabban tanulnak meg úszni, a kezdeti nehézségek miatt, de kellő kitartással kiváló eredmények érhetők el.

*       Felnőttként tudok úszni, de fejleszteni szeretném technikámat, illetve szervezett körülmények között szeretnék sportolni. Van erre lehetőség?

A felnőtt úszásoktatás haladó csoportja nyit lehetőséget erre.