hogy a hozzánk beiratkozó gyerekek és felnőttek kultúrált körülmények között, magas szakmai színvonalon, játékos foglalkozások keretében sajátíthassák el azt az úszástudást, ami egész életüket végigkíséri, akkor is, ha élsportoló szeretne lenni, de akkor is, ha csak a vízpartok boldogan szórakozó strandolója. 

Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is. Ellentétben a kerékpározással, az úszás során a felső és alsó testfélre egyforma munka hárul. Alapvetően dinamikus, izotóniás terhelésről van szó, de természetesen ahhoz, hogy a test szépen ráfeküdjön a vízre és ne süllyedjen le bizonyos része, megfelelő izomtónusra, a tartóizmok munkájára van szükség.

Oktatásaink differenciált rendszerben működnek, ami azt jelenti, hogy a gyermekek a nekik megfelelő tudásszintű csoportba kerülnek (vízhezszoktatótól-haladó csoportig). Turnusos rendszerben, csoportokban oktatunk, hétköznapi és hétvégi turnusaink 4 hetente indulnak. 

A mozgásgyakoriság miatt javasoljuk a heti két, illetve a három alkalmat, hiszen minél kevesebb idő telik el egy-egy tanóra között annál gyorsabb lesz a fejlődés üteme. A megfelelő technika elsajátításával azoknak a gyerekeknek, akik megszerették a vizet, az uszodai közeget, lehetőségük nyílik szakosztályi kereteink között (ALIGÁTOR Sport Klub Egyesület)  edzés formájában folytatni a szakmai  munkát.

Oktatóinkat úgy válogattuk, hogy a magas oktatási színvonalat képviselő felsőfokú végzettség mellett kiváló pedagógusok is legyenek. Nagyon fontos szempont számunkra, hogy a gyerekek úgy tanuljanak meg úszni, hogy mellette jól is érezzék magukat és a játékos foglalkozások után örömmel várják a következő alkalmat.

Tanfolyami kínálatunkról részletesen a bal oldalon található MENÜből tájékozódhatnak!